ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Το όραμά μας είναι υψηλό, ευγενές και πραγματοποιήσιμο.

Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα μονοιασμένη, γεμάτη Αρετές και Δυνατότητες, όπου οι ηθικές αρχές ξαναβρίσκουν θέση τους στον θρόνο της καρδιάς μας. Βλέπουμε τους Πολίτες ενωμένους, τις γειτονιές συμφιλιωμένες, τις οικογένειες δεμένες, τους πολίτες να δίνουν τα χέρια, να αγκαλιάζονται, να συγχωρούν, να αποδέχονται ο ένας τον άλλον και να μοιράζονται με τους διπλανούς τους. Οραματιζόμαστε να ζούμε ειρηνικά μεταξύ μας, σε αρμονία με τη Φύση και με το Ζωικό Βασίλειο. 

Αυτό το όραμα θα γίνει πραγματικότητα : Όταν


Έχω ΑΦΟΣΙΩΣΗ: Στις προαιώνιες Αλήθειες, Αξίες, Αρετές πέρα από κουλτούρες, φυλές, εποχές, θρησκείες, συμφέροντα, πεποιθήσεις.

Βάλω ΣΤΟΧΟ: Να βλέπω, να επιδιώκω, να πετυχαίνω το Άριστο.

Έχω ΟΡΑΜΑ: Να γίνω «Ο ένας φλεγόμενος από ζήλο άνθρωπος, που είναι αρκετός  να αναμορφώσει όλη την Πολιτεία.» (Ι. Χρυσόστομος)

Έχω για ΘΡΗΣΚΕΙΑ: Την ανιδιοτελή ΑΓΑΠΗ και την εγκάρδια  ΥΠΗΡΕΣΙΑ στον συνάνθρωπο που εκδηλώνεται φυσικά προς φίλους, εχθρούς, καλούς και κακούς και δεν περιμένει ανταμοιβή.

Θέλω να ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, και επίσης να αναγνωρίσω το ανεκτίμητο θησαυρό  που κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του.

Έχω αποφασίσει ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ τον εαυτό μου και όχι τους άλλους,  γιατί εξουσιάζω και μπορώ ν’ αλλάξω μόνο τον εαυτό μου και κανέναν άλλο.

Τότε θα δημιουργηθεί ο ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ και,

    Αρετή στον κόσμο θ’ απλωθεί
    Δικαιοσύνη στον κόσμο θ’ απλωθεί,
    Ευημερία στον κόσμο θα απλωθεί.
    Αγάπη στον κόσμο θα απλωθεί,
    Ειρήνη στον κόσμο θα απλωθεί,


Και δεν έχουμε παρά να ανοίξουμε την πόρτα του και να ζήσουμε όλοι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.


Καζαντζάκης: Δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει.