ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το ΛΕΩ ΝΑΙ είναι ένα κίνημα που:

Ο δρόμος του είναι αυτός της Αρετής, του Ειρηνικού Πολεμιστή.

Η προσέγγιση είναι η Γεναιότητα, η Αισιοδοξία, το Υψηλό Όραμα, η Σοφία.

Η κινητήριος δύναμη είναι «η Αγάπη για τον πλησίον ως εαυτόν».

Το μυστικό είναι η Ενότητα.

Ο τρόπος είναι η συμμετοχή στα κοινά, οι ανιδιοτελείς ομάδες καλού παραδειγματισμού.

Ο τόπος είναι η γειτονιά μου.

Η μέθοδος είναι οι συναντήσεις και οι δράσεις των ομάδων της γειτονιάς.

Το τέρμα είναι η Ευημερία,  η Αρμονία, η Αφύπνιση.

Ο χρόνος είναι τώρα.

Το σύνθημα είναι «άξιοι του κόσμου ενωθείτε».

Ο υπεύθυνος του έργου είμαι εγώ και ΛΕΩ ΝΑΙ σε όλα αυτά.


Δημιουργήσαμε το κίνημα ΛΕΩ ΝΑΙ σαν απάντηση στο ερώτημα: τι μπορώ να κάνω, πως μπορώ να βοηθήσω, πως μπορώ να συμμετέχω, ώστε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης και Ομορφιάς;

Δεν είμαστε πολιτικοί, είμαστε ομάδες Πολιτών, που οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι μόνο ενωμένοι  μπορούμε να αλλάξουμε τη σημερινή κατάσταση. Είμαστε ενώσεις πολιτών με αίσθηση Ευθύνης, Αισιοδοξία, Δημιουργική Πρωτοβουλία και αφοσίωση στις Ηθικές Αρχές που,  αναπτύσσοντας ευρείς ορίζοντες, προετοιμάζουμε τον εαυτό μας να υπηρετήσει την κοινωνία με νοημοσύνη,  σοβαρότητα και αφοσίωση.

Αποφασίσαμε να επιλέξουμε συνειδητά το καλό. Να το υιοθετήσουμε και να το καλλιεργήσουμε συλλογικά α) μέσα από εθελοντικές, ανεξάρτητες αλλά συντονισμένες «ομάδες της γειτονιάς» ανιδιοτελούς Κοινωνικής δράσης, β) μέσα από  τους πυρήνες Κοινωνικής Ηθικής εκπαίδευσης και γ) μέσα από τις ευρύτερες ομάδες των εκλεγμένων εκπροσώπων μας.

Γνωρίζουμε ότι το καλό και το κακό βρίσκονται μέσα μας. Πριν στραφούμε στους εξωτερικούς εχθρούς, θεωρούμε σημαντικότερο να καταπολεμήσουμε πρώτα τους  εσωτερικούς μας, παραμερίζοντας τα πάθη μας.  Γιατί ο εχθρός που βρίσκεται μέσα μας είναι εξίσου ύπουλος και επικίνδυνος με τον εχθρό που βρίσκεται έξω.

Στόχος μας ΔΕΝ είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο εκπαιδευτικό, κοινωνικό ή πολιτικό σύστημα, αλλά να  δημιουργήσουμε ένα κλίμα αγνότητας και ειλικρίνειας στην κοινωνία. Αυτό προϋποθέτει την καλλιέργεια της ηθικής και την αφοσίωση στην Αλήθεια και την Αρετή.

Οι ομάδες της γειτονιάς δεν είναι κόμμα. Είναι εθελοντική, αφυπνιστική και ενωτική κίνηση Πολιτών.  Με τη συμμετοχή σε αυτές τις ομάδες ευεργετούμεστε με τα δώρα της ωριμότητας, της αφύπνισης, της ηθικής καλλιέργειας και της κοινωνικής συνεισφοράς.

Μέλος μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε θελήσει να ακολουθήσει τις αρχές του κινήματος. Γιατί, αν σε ενδιαφέρει το καλό και το αγαθό, είσαι μέσα, και ας ζεις στο βουνό. Πάρε την απόφαση να πεις ΛΕΩ ΝΑΙ, νιώσε τη χαρά της συμμετοχής, ενώσου μαζί μας,  για το γενικό καλό.

Αναζητάμε: Αξιόλογους, διακεκριμένους, ηθικούς και πρωτοπόρους πολίτες που θα εμπνεύσουν, θα εκπαιδεύσουν, θα δημιουργήσουν, θα συντονίσουν, θα εκπροσωπήσουν τις ομάδες της γειτονιάς.
Πληροφορίες: Τριτοπούλου Δέσποινα
             Τηλ. : 2109232876, 2109424099, 6972449160, 6970233390,
           e-mail: info@leonai.gr
              URL: http://leonai.gr
             Blog: http://leonaigreece.wordpress.com