ΛΕΩ   ΝΑΙ  για Ελλάδα Νέων Αρχών
                                               Λαού Ένωση Ωθεί σε Νομιμότητα, Αλληλεγγύη, Ιδανικά,
                                                                       για Ελλάδα Νέων Αρχών

  
                                                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Διημερίδας
                                                                        «ΛΕΩ ΝΑΙ στις ΑΞΙΕΣ» και «ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ με τις ΑΡΕΤΕΣ»

    Η συμμετοχή είναι δωρεάν με την απλή συμπλήρωση της δήλωσης εδώ.

   «Όλος ο χρυσός που βρίσκεται πάνω και κάτω στη γη δεν είναι αντάξιος της Αρετής» (Πλάτων 427-347πχ)


   Με στόχο να θυμηθούμε και να εκθειάσουμε τις Ανθρώπινες Αρετές και να κατανοήσουμε τη σπουδαιότητα της εφαρμογής των Ηθικών Αρχών στην καθημερινή μας ζωή, ο εθελοντικός οργανισμός ΛΕΩ ΝΑΙ οργανώνει διημερίδα στις 18 και 19 Οκτώβρη στην Αθήνα με θέμα «ΛΕΩ ΝΑΙ στις ΑΞΙΕΣ». Οι Ηθικές Αρχές ως Υπόβαθρο για την Αρμονική Συμβίωση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής- η Αγάπη σε Δράση, το έργο ανιδιοτελών ομάδων και εθελοντικών φορέων - οι Αξίες στην Παιδεία και το χτίσιμο των συνειδητοποιημένων πολιτών είναι το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα αναπτυχθεί διάλογος και θα αναδειχθούν τα κύρια μηνύματα. Παράλληλα, παρουσιάσεις και σχολιασμός ταινιών μικρού μήκους, δράσεις όπως κυριακάτικος πρωινός περίπατος με τη φιλαρμονική, θα συμβάλλουν στην κατανόηση αλλά και την σύνδεση των Αρετών με την κοινωνική Ευημερία και την προσωπική Ευτυχία.

   Το Σάββατο στις 18/10/2014 θα βρεθούμε  στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας 50  στην αίθουσα Αντώνη Τρίτση, από τις  9:30πμ έως 21:00 με διάφορες ομιλίες και παρουσιάσεις που σχετίζονται με το θέμα μας και την πρακτική εφαρμογή των αξιών στην καθημερινή ζωή.

   Την Κυριακή 19/10/2014 θα «βαδίσουμε με τις Αρετές»  ξεκινώντας στις 10:30πμ την Εκκλησία της Μητρόπολης μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα μας υποδεχτεί η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου μέχρι τις 12,15.
Στη συνέχεια στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης θα γίνουν παρουσιάσεις και συζήτηση με θέμα «Αξίες στην Παιδεία» από τις 13:00 έως 19:00.

   Το ΛΕΩ ΝΑΙ για Ελλάδα Νέων Αρχών  είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία εθελοντικού χαρακτήρα και συστήθηκε για να συνεισφέρει στην ενεργοποίηση των έμφυτων Ηθικών Αρχών και Αξιών, που βρίσκονται εγγενείς μέσα σε κάθε άνθρωπο, με προγράμματα επιμόρφωσης-αφύπνισης των πολιτών και με τη δημιουργία ομάδων ανιδιοτελούς δράσης.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ